Van speciale broodjes tot Turkse ontbijtspecialiteiten

Een broodjeszaak in de ruimste zin van het woord: van döner, een soepje tot Turkse ontbijtspecialiteiten. “We willen een mooie zaak waar je van ’s ochtends tot een uur na winkelsluitingstijd terecht kunt. Om een kop koffie te drinken of iets lekker te eten”, vertelt Özcan.

Oud-voetballers

Fatih en Özcan zijn oud-voetballers. Fatih speelde voor Roda JC, VVV, FC Porto, Besiktas, Khazar Lenkoran en het Turks nationaal elftal. Özcan speelde voor de jeugd van Roda JC, MVV en Gaziosmanpasa in Turkije. Dat is wel heel andere koek dan een horecagelegenheid uitbaten. “Dat klopt! Om ervaring op te doen, werk ik daarom de komende maanden in een horecazaak van een vriend. Daar leer ik alvast de kneepjes van het vak.”

Dagelijks veel mensen

Na hun voetbalcarrière was het tijd voor iets heel anders. Samen een horecazaak beginnen is hun grote wens. “De keuze voor Maankwartier als locatie stond vast. Met Weller hebben we nagedacht over de mogelijkheden. Welke concepten komen er al? Een Turkse broodjeszaak was nog niet voorzien in Maankwartier. Zo is het idee geboren. Zonder Maankwartier zouden we er overigens niet aan beginnen. Hier komen dagelijks heel veel mensen samen, daar droom je van als ondernemer.”

Take-away

Ze hebben al ideeën over de inrichting. Het wordt een aangename plek met mooie inrichting waar je even kunt zitten om een kop koffie te drinken. Maar voor degene die haast heeft, komt er ook een take-away. Hebben ze al een naam? “We zoeken naar een originele naam, met een link naar stations. Daar zijn we nog niet uit.”

Familiezaak

Hun zaak – van ongeveer 113 m2 – komt op de plaat tegenover de stationsingang. Ondernemen met je familie, gaat dat wel goed? “Oh, zeker wel. We zijn samen opgegroeid en staan bij elkaar op de eerste plaats. Zakelijk kunnen we ook goed door een deur, dus daar maken we ons helemaal geen zorgen om. We hebben er echt heel veel zin in!”


'Het moet een aangename plek worden"