Thuy Luyen Nguyen laat Heerlen kennismaken met de Goi Cuon

8 juli 2109 – Op het Spoorplein 42 tegenover het nieuwe station opent eind augustus 'Minh Anh corner’ met Vietnamese street food. Hier gaat Luyen (32 jaar) Vietnamese specialiteiten verkopen. “Vers gemaakt waar de klant bij staat,” lacht Luyen. “Samen met een zus gaan we iets moois van onze zaak maken.”

Goi Cuon

Koken was altijd al haar grote hobby en leerde ze van haar moeder. Nu gaat ze koken in Maankwartier en voorbijgangers en reizigers verwennen met allerlei vers gemaakte Vietnamese hapjes. “Zo laten we Heerlen kennismaken met de Goi Cuon. Een Vietnamees gerecht dat in tegenstelling tot de Randstad nog redelijk onbekend is. Maar daar komt binnenkort dus snel een einde aan.” Goi Cuon is een rol van rijstdeeg, gevuld met verse groenten, vlees of garnalen of helemaal vegetarisch én met een sausje. “Maar dat is natuurlijk niet het enige gerecht,” vertelt Luyen, “je kunt bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld Vietnamese loempia’s of een heerlijk belegd broodje.”

Tweede keus blijkt mooier

Luyen woont met haar familie in Sittard en aanvankelijk was het idee om een zaak te openen in de Makado in Beek. “We bleken echter niet in het Makado-concept te passen. Dus zijn we verder gaan kijken en ontdekten Maankwartier. Eigenlijk veel leuker en aantrekkelijker dan in Beek. Deze omgeving past ook veel beter bij het eten dat we verkopen en dus bij ons concept. En ja, kijk eens naar de omgeving, het is zo mooi hier.”

Laatste loodjes

Er wordt nog hard gewerkt in de zaak van Luyen. “Er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat we open kunnen. We werken aan de afwerking en de inrichting. Alle spullen zijn uitgezocht en besteld. We zijn er dus bijna.” Ze kijkt enorm uit naar augustus, de maand dat het gaat gebeuren. “Ja, ik verheug me enorm op mijn eigen zaak in Maankwartier.”

Minh Anh Corner is eind augustus geopend op dinsdag t/m zaterdag tijdens winkeltijden. Naast ‘food to go’ komt er in de zaak ook een aantal zitplaatsen. Wie weet, zit jij hier binnenkort te genieten van een Goi Cuon?