Jos Amkreutz: 'Ik zie dagelijks mensen rondkijken en fotograferen in Maankwartier’

Kapper Hana heeft nieuwe buren. Tax & Balances heeft voor Maankwartier gekozen als locatie voor het nieuwe kantoor en is verhuisd van de Akerstraat naar Maanplein 87.

“Het pand aan de Akerstraat werd verkocht en dus moesten we op zoek naar een nieuwe locatie voor ons kantoor,” vertelt eigenaar Jos Amkreutz. “We hebben her en der rondgekeken in Heerlen. Weinig locaties voldeden aan onze eisen, maar Maankwartier wel. Het is representatief voor ons bedrijf en onze klanten. Ik merk nu al dat onze klanten graag eens naar Heerlen komen om een kijkje in Maankwartier te nemen.”

Ruimte voor uitbreiding

Het belastingkantoor van Jos Amkreutz bestaat uit 100 m2 en daar is iets moois van gemaakt. Met fijne werkplekken en een apart gedeelte om klanten te ontvangen. En ruimte genoeg om verder uit te breiden. Jos: “We zijn nu nog met zijn tweeën, maar de wens is om hier met drie of zelfs vier mensen te zitten. Ik ben – hier in het nieuwe kantoor – helemaal klaar voor de uitbreiding.”

Mural

In het kantoor zijn sommige dingen bewust ‘rauw’ gelaten, zoals betonnen muren. “Dat sluit mooi aan op de buitenkant. Daarnaast denken we aan een mural in ons kantoor op de plek waar nu een fors schilderij hangt van de Amsterdamse kunstenaar Harry van Gestel. Dat kunstwerk lichten we ’s avonds aan. Dat draagt bij aan de beleving van Maankwartier, maar ook aan de sociale veiligheid. Ons kantoor ligt namelijk in een smal steegje.”

Kansen

Jos heeft Maankwartier vanaf de beginfase gevolgd. “Het is mij uiteraard niet ontgaan dat het project ook weerstand opriep. Maar kijk eens naar de Woonboulevard in Heerlen en het Outletcentrum in Roermond. Ook daar waren mensen aanvankelijk op tegen. Ik denk liever in kansen in plaats van problemen. Dat is ook mijn vak. Ik moet positief blijven en op zoek gaan naar oplossingen voor mijn klanten. Ik zie Maankwartier dan ook als een kans. Een meerwaarde voor Heerlen. De impact ervan zal zich als een olievlek verspreiden door de stad.”

Unieke woonplek

Jos woont al een tijdje boven het nieuwe kantoor. En dat bevalt heel goed. “Ik woon heerlijk centraal en zie dagelijks mensen rondkijken en fotograferen in Maankwartier. Het is een fijne en unieke woonplek die al heel veel bekijks heeft. Prachtig dat wij daar nu met ons kantoor onderdeel van uitmaken.”