Hana’s droom komt uit in Maankwartier

‘De omgeving van mijn nieuwe zaak was al perfect. Een mooi sprookje. Samen met Weller en Michel Huisman, de bedenker van Maankwartier, heb ik Hana Hair ook binnen gezellig gemaakt. Ik ben hier helemaal op mijn plek.’

Hana Mohamad is 29. Ze is geboren in Syrië maar opgegroeid in Göttingen bij Kassel in Duitsland. Van jongs af aan had ze grootse plannen en droomde ze van een eigen zaak in een bijzondere omgeving. Zoekend naar ideeën belandde ze op het internet op de website van Maankwartier. Meteen al bij die eerste virtuele kennismaking wist ze het. Dáár, in die sprookjesachtige omgeving moest haar salon komen. En nergens anders.

Mijn droom een kans geven

“De eerste keer dat ik Maankwartier bezocht was ik helemaal verkocht. Wat een mooi project vond en vind ik het. Het voelt meteen als thuis. Op zoek naar een goede locatie voor mijn eerste zaak heb ik mij natuurlijk ook in Duitsland georiënteerd. Sterker nog, Nederland kende ik amper, van Heerlen had ik zelfs nog nooit gehoord. Maar niets kon tippen aan het positieve gevoel dat ik bij Maankwartier had. Omdat ik geen ondoordachte beslissing wilde nemen, heb ik de pro’s en contra’s van een eventueel vertrek naar Heerlen tegenover elkaar weggestreept. Tegenover het alleen naar een ander land verhuizen, het achterlaten van mijn dierbare familie in Duitsland en de drempelverhogende factor dat ik moet gaan ondernemen in een land waarvan ik de taal niet beheers, stond alleen mijn droom. Ik moest mijn diepste wens gewoon een kans geven. Zodat ik nooit achteraf met spijt hoef te zeggen, ‘had ik het maar gedaan’.”

Iedereen is welkom

“Dit jaar ben ik officieel naar Nederland geëmigreerd. Sindsdien woon ik in een prachtig appartement aan de Pancratiusstraat in hartje Heerlen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het mij erg goed bevalt. Ik vind Heerlen een gemüdliche stad, niet te groot en niet te klein, met heel gastvrije en open mensen. Vanuit mijn nieuwe thuis heb ik aan de opbouw van de salon gewerkt. In Duitsland heb ik ervaring opgedaan in grote salons met meer dan 20 stoelen. In Heerlen pak ik het kleinschaliger aan met vier stoelen: liever klein en goed dan dat ik te hoog en misschien mis grijp. Iedereen, kind, man en vrouw is welkom. Ik wil dienstbaar zijn voor iedereen. Mensen weten de weg gelukkig meteen al goed te vinden. Sinds de doorgang over het spoor klaar is, zie je het aantal passanten stijgen. Dat is goed.”

Hana Hair is prachtig

Met een bevriende interieurarchitect had ik een plattegrond gemaakt. Uiteindelijk heb ik in overleg met Michel Huisman en Weller alles overhoop gegooid, waardoor een mooie open ruimte ontstaat bij de entree. Aan de gevel doe ik niets. Natuurlijk niet. Die is mooi genoeg. Eyecatcher in de zaak is een tussenwand van oude deuren; een idee van Michel Huisman, waar ik erg blij mee ben. Achter de deuren bevinden zich de wastafels mét uitzicht op de treinen. Vooral kinderen vinden dit natuurlijk fantastisch. Het geeft iets extra’s aan hun bezoek aan de kapper. Maar ook de dames en heren die ik heb mogen ontvangen, zijn positief. Eigenlijk heb ik nog maar één laatste wens op mijn verlanglijstje. Ik wil de Nederlandse taal snel onder de knie krijgen. Ik ben vlijtig, dus ook dat zal wel lukken.”

Zodra de openingsdatum bekend is, laten we het weten via deze website en sociale media.