Clever fit opent 1.300 m2 sport, gezondheid en lifestyle

11 november 2018 – Maankwartier is wonen, werken, reizen, winkelen, lekker eten én sporten. Lekker binnen en soms ook buiten in een unieke omgeving.

Sporten onder de bogen van Maankwartier. Het kan binnenkort bij clever fit aan het Stationsplein 6. Sporters zijn blij met de plek. Want waar vind je zo’n mooie en grote sportschool midden in het centrum van een stad en zo dicht bij het openbaar vervoer. Wij zijn blij met de komst van het Duitse fitness, health & lifestyle-concept naar Heerlen. Het is een nieuwe manier om zeven dagen per week het centrum te beleven.

Industrieel maar tegelijk sfeervol

Locatiemanager Maurice Souren leidt ons alvast door zijn nieuwe sportschool. Deze beslaat maar liefst 1.300 m2 en wordt de basis van waaruit clever fit eerst Heerlen en Zuid-Limburg en daarna heel Nederland wil veroveren. De unieke sfeer van Maankwartier is duidelijk aanwezig. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat dit een bijzondere plek wordt om te sporten. Dat onderstreept Maurice. “Ik vind de omgeving super: het is industrieel maar tegelijk sfeervol. Voor ons is dit een unieke combinatie, waarin ons nieuwe fitnessconcept goed uit de verf komt. Door de omvang zal het ook nooit druk aanvoelen, al zijn er straks veel mensen tegelijk aan het sporten. Daarnaast zie ik buiten voordelen: bij mooi weer zullen we zeker sportactiviteiten organiseren in het toekomstige parkje op het Stationsplein en de grote trap naar het station leent zich uitstekend voor bootcamp.”

Ideale ligging

“Een ander voordeel is dat iedereen Maankwartier kent”, vervolgt Maurice. “Wij hoeven niemand uit te leggen waar je ons in het centrum van Heerlen vindt en dat deze locatie voor iedereen goed bereikbaar is. Ideaal voor als je in Heerlen woont, maar ook als je in Heerlen werkt en met de trein of bus naar huis elders in de stad of regio reist. Eerst een uurtje sporten voordat je naar je werk of naar huis gaat en je hoeft ’s avonds niet meer van de bank. Voor veel mensen is dat een voordeel.”

Voor jong en oud

Het concept van het van origine Duitse clever fit is nieuw voor de Nederlandse markt. “Wie bij ons sport, kan dit doen met een beweegplan op maat”, legt Maurice uit. “In combinatie met een voedingsadvies helpen we je zo aan een gezondere leefstijl. Iedereen is welkom bij ons: degene die een paar keer per week in groepsverband of solo aan zijn of haar conditie of kracht wil werken. Maar ook kinderen met bijvoorbeeld obesitas of ouderen die langer fit willen blijven. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig die mensen helpt hun doelen te bereiken: om een betere conditie te krijgen, strakker te worden, om op een verantwoorde manier af te vallen of om aan sterkere spieren te werken, waardoor het risico op blessures kleiner wordt.”

In- en ontspanning

De sportieve mogelijkheden die clever fit aanbiedt om deze doelen te bereiken vullen het hele vloeroppervlak van 1.300 m2. Maurice: “Bij de entree vind je de loungehoek waar je voor of na het sporten kunt relaxen. Leden kunnen hier een kopje koffie drinken of gebruik maken van de sportwaterbar. Achter de loungehoek staan de toestellen voor cardiofitness, met tv’s aan het plafond en geïntegreerde touchscreens met een tv-functie voor wie tijdens het sporten het nieuws of een tv-serie wil volgen. Iets verderop komt een afdeling waar je in een kleine groep aan functietraining kunt werken. Clever fit heeft hiervoor een eigen programma MX4 ontwikkeld, waar iedereen blij van wordt en dat met name erg geschikt is voor mensen die weinig tijd hebben om te sporten. Met een fraai uitzicht op het busstation komen de groepslessen op het gebied van bijvoorbeeld yoga, pilates, zumba en indoor cycling. Daarnaast ligt een grote afdeling voor krachttraining. En dan zijn er nog de kleedkamers met gratis lockers, toiletten en douches; hygiëne staat hoog in het vaandel. Als kers op de taart mogen leden van clever fit gratis gebruik maken van twee zonnebanken én een massagebed dat je trakteert op een heerlijke massage.” Een heerlijke ontspanning na een uurtje intensief sporten, spreekt Maurice uit ervaring.

Openingstijden

Clever fit opent eind november en is van maandag t/m vrijdag dag open van 06.00 tot 24.00 uur, in het weekend van 09.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze ruime openingstijden is individuele begeleiding aanwezig. Voor € 34,90 per maand kun je dagelijks bij clever fit terecht voor: krachttraining, cardiotraining, Power Plate, TRX-training, functionele training (MX4), diverse trainingsprogramma’s en groepslessen, cleverSUN, cleverRELAX en meer.

Parkeren

Kom je met de auto? Leden van clever fit kunnen gratis gebruik maken van de parkeervoorziening tegenover het politiebureau aan de Stationsstraat. Heb je vragen? Loop eens binnen in de vestiging aan het Stationsplein 6 in Heerlen of kijk op www.clever-fit.com/heerlen.