Werk aan het spoor in de meivakantie

Als alles volgens planning verloopt, kunnen reizigers vanaf maandag 5 augustus vanaf het nieuwe station reizen. Daarvoor moet er nog het een en ander gebeuren. Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei werkt ProRail daarom non-stop aan de bouw van het nieuwe station.

Geen treinen, maar bussen

Het gaat onder meer om het plaatsen van een glazen overkapping en het aanpassen van de bovenleiding. Gedurende deze werkzaamheden rijden er geen treinen van en naar Heerlen. NS zet snelbussen in en Arriva stop- én snelbussen. Het materiaal voor de werkzaamheden wordt aangevoerd met vrachtwagens. Dat zorgt voor extra verkeersdrukte vanaf 27 april tot en met woensdag 1 mei. In deze periode zullen er circa 10 transporten (verdeeld over de dagen) plaatsvinden via de route A2 – A76 – N281 – Parallelweg.

Plaatsen roltrappen

Daarnaast werkt de aannemer van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april aan het plaatsen van nieuwe roltrappen met behulp van een kraan. Dat doen ze in de nacht tussen 22.00 uur en 05.00 uur. ProRail heeft de omwonenden aan het spoor met een brief hierover geïnformeerd.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ProRail op. U kunt ze bereiken via www.prorail.nl/contact(). Of bel gratis 0800-7767245. Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Zoekt u actuele reisinformatie?

Kijk dan, vanaf 10 dagen voor vertrek, op www.ns.nl of www.arriva.nl.