Vandaag gaat het tijdelijk station na zo'n zeven jaar dicht!

31 juli 2019 – Vanaf vandaag tot maandagochtend 5 augustus werkt ProRail dag en nacht aan het nieuwe station Heerlen. Om 22.00 uur vanavond gaat het tijdelijk station aan de Parallelweg definitief dicht. Hiermee komt er een einde aan de tijdelijkheid die zo’n zeven jaar duurde.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 31 juli 22.00 uur tot en met maandag 5 augustus 05.00 uur. De aannemer werkt in deze periode zowel overdag als in de avond en nacht. De werkzaamheden die de meeste (geluids)overlast met zich meebrengen, staan gepland op donderdag en vrijdag. Dan wordt het tijdelijke station (de traverse) gesloopt. Overige werkzaamheden zijn: afronden werk aan de overkappingen, verleggen van kabels en leidingen en het inrichten van het stationsgebouw en de perrons.

Vervangend vervoer

NS en Arriva zetten vervangend vervoer in. De bussen van Arriva vertrekken vanaf de Spoorsingel (tegenover het busstation) en die van NS aan de Parallelweg.

Tijdeijk station dicht

De traverse gaat dicht en wordt dus direct afgebroken. Voetgangers die de traverse nog gebruiken om naar de andere kant van de stad te gaan, kunnen de route door Maankwartier nemen. Kijk op dit kaartje voor de route.

Brief ProRail

Omdat direct omwonenden mogelijk last hebben van de werkzaamheden, heeft ProRail een brief verspreid. Benieuwd naar de inhoud? Kijk dan hier

Foto’s door Alexander Dohmen