Succesvolle eerste rondleiding Maankwartier

We krijgen veel verzoeken van mensen die graag eens meer willen horen over en zien van Maankwartier. Op 23 november werd daarom de eerste rondleiding georganiseerd. En met succes!

Er kwamen zo’n 30 deelnemers naar het Maanlab van woningcorporatie Weller. Hier werden ze ontvangen door gemeente Heerlen, Weller en bouwbedrijf Jongen. Na een welkom door wethouder Riet de Wit, een filmpje en een korte toelichting bij de maquette, ging iedereen naar het dak van het Wellerkantoor. Hier is eerste klas zicht op de bouwplaats in zuid. Er werd onder meer verteld over de totstandkoming van de plaat.

Vervolgens gingen de deelnemers via de loopbrug van het tijdelijk station naar de bouwplaats in noord. Onderweg en ter plekke werd verteld over de actuele bouwwerkzaamheden en de planning van de komende maanden/jaren van bouwbedrijf Jongen.

Ook geïnteresseerd?

De deelnemers waren enthousiast over de rondleiding. Wilt u ook graag een keer deelnemen? De 2e rondleiding, in december, zit helaas al vol. Maar houd deze website in de gaten (en de sociale media) voor de data van 2014.


Kijkje op de plaat vanaf dak Weller
Toelichting bij de maquette
Toelichting op de werkzaamheden vanaf de loopbrug
Vanaf dak Weller eerste klas zicht op de plaat
Welkom in maanlab door wethouder Riet de Wit