Weller start met bouw Maankwartier

Nu de Raad van State het schorsingsverzoek tegen het bestemmingsplan van Maankwartier in Heerlen heeft verworpen is het bestemmingsplan in werking getreden.

De gemeente Heerlen heeft de omgevingsvergunning verstrekt en Weller zal starten met de bouw. Maandag 25 juni wordt begonnen met de grondwerkzaamheden.
Vastgoedbelegger NSI, eigenaar van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen, had om een bouwstop gevraagd tegen de herinrichting van het stationsgebied. NSI vreest voor meer leegstand in Heerlen door winkels en kantoren in Maankwartier. De Raad van State stelt echter dat het plan niet leidt tot duurzame ontwrichting van de voorzieningenstructuur. Volgens de Raad van State versterkt Maankwartier de centrumfunctie van de gemeente en trekt dat juist nieuwe bedrijvigheid aan.

De uitspraak betekent dat de bouw in verband met de Crisis- en herstelwet niet hoeft te worden opgeschort tot een beslissing in een nog lopende bodemprocedure. Nu er door de gemeente Heerlen een omgevingsvergunning is verstrekt, kan Weller starten met de bouw. Maandag 25 juni wordt gestart met de grondwerkzaamheden van het terrein aan de Noordzijde, ter hoogte van de Hoppenhof. Medio oktober worden de damwanden geslagen en de bouwkuil gegraven. De officiële feestelijke bouwstart zal later dit jaar plaatsvinden.


Gevelimpressie Zuid