Buitenkans! Bezoek de plaat van Maankwartier Heerlen

Op zaterdag 24 mei is het de landelijke Dag van de Bouw. Ook Maankwartier stelt op die dag een gedeelte van het bouwterrein open.

Alle bezoekers mogen tussen 10 en 16 uur op de plaat over het spoor en kunnen al eens het Maankwartiergevoel beleven. Een buitenkans, want hierna is betreden van de plaat pas weer mogelijk in 2017 als de bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Vooraf aanmelden niet nodig

Alle bezoekers worden uitgenodigd om naar het Stationsplein te komen. Er is namelijk meer te beleven dan alleen het bezoeken van de plaat. Op een aantal plekken rondom het station is er iets te bekijken of te beluisteren over Maankwartier. Op het Stationsplein krijgen mensen onder meer een flyer met de route. Vooraf aanmelden is niet nodig en helmen, hesjes en veiligheidsschoenen zijn ook niet nodig. Bezoekers worden wel geadviseerd om stevige schoenen te dragen in verband met het betreden van de plaat. Kijk voor meer informatie op: www.maankwartier.nl

Over de plaat

De plaat is ongeveer 60×50 meter groot en is de verbinding tussen de zuid- en noordzijde van Maankwartier. Hier zijn onder andere het nieuwe NS-station, winkeltjes, kantoren en een gedeelte van het hotel gepland.

Over de Dag van de Bouw

Op de Dag van de Bouw stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Mensen mogen op die dag eens een keer achter de poorten kijken. Het is voor de deelnemende bedrijven een uitgelezen kans om te laten zien tot welke hoogstandjes ze in staat zijn.