Programma officiële opening station Heerlen op 31 augustus

Op zaterdag 31 augustus vieren in samenwerking met Cultura Nova de officiële opening van het station Heerlen. Dat doen we vooral met theater en veel muziek. Klassiek, pop, blues, jazz en dance: het komt allemaal voorbij. U bent van harte welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten.

Programma

12.00-13.00 uur: Violiste Rosanne Philippens en haar vrienden van Domo Emigrantes geven een concert op het Spoorplein (door Cultura Nova).

13.45 uur: Vertrek van twee feestelijke parades met sambamuziek vanaf het Pancratiusplein-Noord en de hoek Meezenbroekerweg/L.T.M.-weg. De twee parades komen uiteindelijk bijeen en voegen zich samen tot een groot feest, waarin wederom een rol voor Rosanne Philippens weggelegd zal zijn. Het feestgedruis wordt naast door meeslepende sambamuziek begeleid door de ballonfiguren van het Franse gezelschap Plasticiens Volant (door Cultura Nova).

15.15 – 16.15 uur: Dansen in het Park door SCHUNCK* Muziek & Dans, kop Saroleastraat/ Stationstraat.

15.30 – 16.30 uur: Optreden Popkoor Thirdwing uit Heerlen levert een bijdrage aan de officiële opening van het station. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een lied gearrangeerd met een tekst in Heerlens dialect. Over de visie en moed van de gemeente Heerlen en Michel Huisman die dit prachtige project heeft ontworpen.

16.30 – 17.00 uur: 16-jarige DJ Stanley Stones met zijn vrolijke, melodieuze-sound, Spoorplein. Hij speelde onder andere al op Essential Festival Outdoor, Parkcity Live en Castle of Love.

17.00 – 20.00 uur: Jazz, Blues & Pop door SCHUNCK* Muziek & Dans, Spoorplein.

Genieten

Bij mooi weer staan er her en der terrasjes door Maankwartier en serveert de Jumbo hapjes en drankjes.