Door Maankwartier vanuit de Saroleastraat naar de Spoorsingel

Het is zover: vanaf woensdag 19 september 09.00 uur hoeven voetgangers die vanuit de Saroleastraat richting Spoorsingel willen, niet meer om te lopen via het tijdelijk station. Die dag opent de interwijkverbing van Maankwartier.

Voetgangers kunnen via het Stationsplein met een trap de Plaat oplopen richting Maanplein. Vanaf het Maanplein loopt men richting winkels aan de Spoorsingel of via het Mijnmuseumpad richting Mijnmuseum, CBS, Carbon6 etc. De trein-en busreizigers moeten voorlopig nog wel gebruikmaken van het tijdelijk station.

Planning

Voetgangers bereiken de plaat via de zuilengalerij aan het Stationsplein. Aan het einde van de galerij lopen ze via een trap de plaat op. De lift naar de plaat wordt binnen enkele weken in werking gesteld. Volgens planning kunnen busreizigers eind dit jaar via de plaat met roltrappen van en naar het busstation. Vanaf mei 2019 is de plaat ook bereikbaar via de hellingbaan (het verlengde van de Saroleastraat). Augustus 2019 staat gepland voor de opening van het station. Vanaf dat moment heeft de loopbrug van het tijdelijk station geen functie meer.

Werkzaamheden volgen

De openstelling biedt tevens de gelegenheid om de gebouwen op de plaat van dichtbij te bekijken en de voortgang van Maankwartier te volgen. Zo start zeer binnenkort de bouw van het nieuwe station.

Bewegwijzering

De nieuwe route is 24 uur per dag open en wordt ’s avonds verlicht. De route wordt aangeduid met bewegwijzering. Daarnaast zijn de eerste dagen verkeersregelaars aanwezig om waar nodig de weg te wijzen. Op de website en Facebookpagina van Maankwartier is tevens een korte videoclip te vinden die de route laat zien. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met de gemeente Heerlen via 14045.