Weekend 22/23/24 februari werkzaamheden station

21 februari 2019 – Komend weekend werkt ProRail weer volop aan het station. Dat betekent ook dat er geen treinen rijden. NS en Arriva zetten bussen in.

Wanneer wordt er gewerkt?

Van vrijdag 22 februari 23.00 uur tot en met maandag 25 februari 05.00 uur zijn er continue werkzaamheden.

Wat gaat de aannemer zoal doen?

Er worden lifschachten ingehesen, vloerdragers van de glazen serre gemonteerd en de serrevloer gestort. Deze werkzaamheden vinden plaats op en rondom het emplacement. Ook wordt de riolering op de perrons vernieuwd.

Tijdelijk station gesloten

Het tijdelijk station – de passerelle – is tijdens bovengenoemde dagen en tijden dicht. Voetgangers en busreizigers dienen om te lopen via de Plaat (Spoorplein). Vanuit het busstation en de voorzijde van het station wordt de route aangegeven met borden. Ook staan er verkeersregelaars op de route. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mindervaliden: ze kunnen de lift van het tijdelijk station wel gebruiken en gaan onder begeleiding van verkeersregelaars naar de andere kant.

Extra vrachtverkeer

Het materiaal (staal) voor de werkzaamheden wordt aangevoerd met vrachtwagens. Dat zorgt op zaterdag 23 februari voor extra verkeersdrukte. Op deze dag komen er circa tien transporten met staal naar Heerlen via de route A2 – A76 – N281 – Parallelweg.

Vragen?

De werkzaamheden rondom het station kunnen hinder opleveren. ProRail heeft alle omwonenden en omliggende ondernemers hierover een brief gestuurd. Heeft u vragen of anders? Neem dan gerust contact met ProRail op. U kunt ze bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.


Foto van de liftschachten die klaarstaan om ingehesen te worden