Cultura Nova vanaf het Maanplein

29 augustus 2018 – Muziek, ruimte en installaties. Met die ingrediënten gaat klarinettist/componist Germaine Sijstermans tijdens Cultura Nova vier avonden aan de slag vanuit een ruimte aan het Maanplein. “De muziek heb ik al uitgezocht. Het zijn stukken van mezelf, maar ook van Zweedse en Noorse componisten.” Daarbij creëert ze overdag een ruimte die ’s avonds één wordt met de muziek.

“Ik houd niet zo van een traditionele setting, dus de rolverdeling tussen de muzikanten en het publiek. Ik houd ervan om vooraf met eenvoudige materialen iets met de ruimte te doen. Iets dat in het verlengde van de muziek ligt bijvoorbeeld.” Tijdens de uitvoering vallen er ook geregeld stiltes. “Om even naar elkaar en de ruimte te luisteren. En om je af te vragen waar de muziek eindigt en de stilte begint.”

Germaine is vanaf vandaag tot en met zaterdag 1 september in een van de ruimtes aan Maankwartier aan het werk. Vanavond en zaterdag is dat Maanplein 52. Je bent iedere dag welkom om het proces te volgen tussen 10.00-14.00 uur en tussen 16.00-18.00 uur.
De voorstellingen zijn iedere avond om 21.15 uur. Meer informatie over onder meer het kopen van een kaartje vind je hier.


voorbeeld van een eerder uitvoering