STATION HEERLEN OPEN

5 augustus 2019 – Vandaag was het zover! Om 05.00 uur zwaaiden de stationsdeuren open en om 05.24 uur pakte de eerste reizigers de trein op het nieuwe station van Heerlen. De allereerste tien reizigers kregen van de NS een cadeaubon.

Uitdeelacties

Tijdens de spitsuren deelden de NS tevens appels uit aan reizigers om aan te geven dat ze op het nieuwe frisse station van Heerlen waren. Arriva had een leuke actie: reis je met twee, dan betaal je voor één,

StationsHuiskamer

Op het nieuwe station zitten nog steeds een GWK, AKO en Smullers. Daarnaast is de StationsHuiskamer geopend. De StationsHuiskamer is een formule, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om ook op een regionaal station op een prettige plek te verblijven.

De StationsHuiskamer is een open ruimte met veel daglicht en zicht op de treinen en de sporen. Bij de inrichting zijn ook lampen aan de muur bevestigd die de naam Heerlen vormen, maar dan op typisch Heerlense wijze geschreven. Daarnaast is er veel groen aanwezig, wordt er onder andere koffie verkocht en zijn er extra stopcontacten geplaatst om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden.

De StationsHuiskamer op station Heerlen is de 20e StationsHuiskamer die geopend is. Dit jaar opent NS op acht regionale stations een nieuwe Stationshuiskamer, waarmee het totaal aantal StationsHuiskamers op 25 komt. In 2021 wil NS in totaal 35 StationsHuiskamer geopend hebben.