Liften station helaas nog niet klaar op 5 augustus

26 juli 2019 – Op maandag 5 augustus gaat het nieuwe station Heerlen open. Een feestelijk en lang verwacht moment. ProRail laat weten dat de liften van en naar de perrons op dat moment helaas nog niet gereed zijn. Wat betekent dat precies?

Liften worden later opgeleverd

De leverancier van de liften heeft aan ProRail laten weten de liften niet tijdig te kunnen opleveren. Er wordt met man en macht gewerkt om de liften alsnog zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. De liftleverancier gaat ervoor om de liften vóór 31 augustus (dan is de feestelijke opening) werkend op te leveren.

Afhankelijk van de lift?

ProRail zet in de tussentijd medewerkers in die mensen die slecht ter been zijn van en naar de perrons te begeleiden. Onder begeleiding kunnen mensen de sporen dan oversteken via een overpad. Bent u afhankelijk van de lift, dan kunt ter plaatse contact opnemen met telefoonnummer: 06-10345005. Een servicemedewerker begeleidt en helpt u dan om via het serviceoverpad over te steken om zo van en naar het betreffende perron te komen. U moet rekening houden met extra reistijd van ca. 15 minuten om van en naar de perrons te komen.